De vraag

Van komkommertijd kunnen we deze zomer niet echt spreken. Israël maakt er een potje van. Tranen om de ellende rondom Malaysia Airlines. Ondertussen vinden er burgeroorlogen plaats, corruptie, kindermisbruik en vrouwenhandel. Machteloos kijken we naar de buis en lezen we die gifzwarte letters in de krant.

Kom maar op met die adviezen
Wat kan ik doen? Er komt niets in me op. Frustrerend! Ik spreek mijn Palestijnse oud-collega’s en vrienden moed in, maar heb niet het idee dat ik daar iemand mee help. Ik krabbel wat in het condoleanceregister van ‘slachtoffers vlucht MH17 Amsterdam Kuala Lumpur’, maar los daar niets mee op. Ik volg het nieuws, om zo goed mogelijk op de hoogte te zijn. Reageren op het nieuws vind ik zinloos. Dan ben ik de zoveelste die iets te zeggen heeft, zonder dat we daarmee een steek verder komen. Eigenlijk reageer ik al met deze blog. Betrek ik de boel op mij, daar heeft natuurlijk ook niemand wat aan. Kan ik iets zinnigs doen? Vrijwilligerswerk doe ik ook al voor verschillende organisaties, maar Israëlische soldaten en separatisten trekken zich daar niet van terug. Misschien moet ik niet zo zeveren en gewoon accepteren dat ellende deel uitmaakt van onze wereld. Toch zijn tips en ideeën welkom.
A-picture-of-hell-Hieronymus-Bosch
De kleine geneugten
Dit is mijn eerste blog die de naam van mijn blog geen eer aandoet. Ik schrijf normaal over de kleine geneugten van het leven. Anderzijds zouden er geen kleine geneugten zijn als er geen ellende is. Erg zwart-wit nietwaar? Misschien moet ik me meer concentreren op het feit dat ik geluk heb. Mijn huis staat hier veilig en ik kende niemand in het toestel van Malaysia Airlines. Ja, ik ben toch echt een verwend nest.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s