Het dier

Het is warm buiten. We liggen met z’n allen in groepjes in het gras. Onder een boom, of juist pal in de zon. Languit op onze ruggetjes, aan elkaar plukkend, knabbelend, babbelend. We plonzen af en toe in het water en zwemmen dan met een stoïcijnse ‘ik-ben-aan-het-zwemmen’-blik naar de overkant.

Een frivole knaap toont trots zijn six-pack en paradeert langs dames die pardoes met hun lange wimpers beginnen te wapperen. Het luie wijfje draait zich om en rolt met haar ogen.

De actieveling onder ons bekommert zich om een bal die door de hitte zijn stevigheid lijkt te verliezen. Na lang pielen, besluit hij dan toch met die soort van pannenkoek te spelen. Trappen, rollen (rombombom), apporteren, teruggooien. Tot hij oververhit is, dan spartelt hij verder in het water.
Roedel
’s Avonds zoeken we één voor één ons holletje weer op. We trekken ons terug, eten onze bordjes leeg en glimlachen rozig naar elkaar. Wat een dag! De één bekijkt beteuterd zijn verbrande schouders en de ander toont trots een bruin buikje. We gapen en denken smachtend aan ons bed. Het is nu nog echt te vroeg om te gaan slapen, noch even een uurtje wachten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s